Så hittar du rätt sommarklänning

Att hitta rätt klänning för sommaren kan kännas som en utmaning, men med några enkla riktlinjer kan det bli en rolig och givande upplevelse. Sommaren är en tid för ljusa färger, lätta tyger och bekväma passformer som gör att du kan njuta av värmen och solen utan att känna dig instängd. På Lululiakan du hitta flera passande klänningar för sommaren!

Välja rätt material

Vad klänningen har för material är rätt viktigt att tänka på. Det kan vara smart att välja naturmaterial som bomull, linne och viskos för dina sommarklänningar då de så att säga andas och det gör att du håller dig sval även om det är en varm sommardag. Du bör undvika syntetiska tyger som polyester, som kan få dig att svettas mer.

Färger och mönster

Färger och mönster spelar också en stor roll i valet av sommarklänning. Ljusa färger som vitt, gult, ljusblått och pasteller reflekterar solljus och hjälper till att hålla dig sval. Blommiga mönster, ränder och prickar är klassiska val som aldrig går ur modet och ger en somrig känsla. Om du föredrar något mer subtilt kan enfärgade klänningar i dessa ljusa nyanser vara lika vackra.

Klänningens passform och typ av klänning

Passformen är en annan viktig aspekt. Under sommaren är det skönt med lösa och lediga silhuetter som gör att du enklare kan röra på dig. Populära val brukar vara A-linjeformade klänningar och maxiklänningar. Sedan är det även bra att kolla på detaljer som hur lång klänning är och ärmtyp. Kortare klänningar kan vara mer avslappnade och svala, medan längre klänningar kan ge ett mer elegant intryck och skydda mot solen. När det gäller ärmar, kan ärmlösa klänningar eller klänningar med korta ärmar vara bäst för riktigt varma dagar, medan klänningar med trekvartsärmar kan vara bra för lite svalare sommarkvällar.

För vilket tillfälle?

Sedan är det även bra att bära rätt klänning för rätt tillfälle. En lätt bomullsklänning kan vara perfekt för en dag på stranden, medan en elegantare maxiklänning kan vara lämplig för ettsommarbröllop eller fest.